A történetünk

Zombori Andrea és Rohánszky-Nagy Réka, a Gingko Kiadó alapító-tulajdonosai,  15 éves múltra tekintenek vissza a könyvkiadás és egyéb üzleti vállalkozások területén.

Mikor 2020 nyarán találkoztunk, hamar megéreztük, elérkezett az idő arra, hogy beteljesítsük régi álmunkat, amely egy könyvkiadó létrehozása volt. Az is világossá vált számunkra, hogy ebbe a kalandba együtt fogunk belevágni.

A Gingko Kiadó 2020 végén született, bizonytalan, mégis izgalmas világhelyzetben. Mi, az alapítói, elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem és a természeti erőforrások megóvása iránt, így kiadónk fő profilja a környezettudatos, zöldebb élet lehetőségeinek felkutatása és bemutatása lett. Célunk az, hogy könyveinken keresztül újra harmóniába kerülhessünk a természettel, és ezáltal önmagukkal is. Fontos, hogy átgondoljuk vásárlói döntéseinket, és életünk minden területén szempont legyen a fenntarthatóság, a tudatosság, és környezetünk értékeinek védelme.

Szülőként lényeges számunkra, hogy gyermekeinket egészen kicsi koruktól kezdve megismertessük a körülöttünk lévő világgal, és az általunk képviselt értékrenddel. Azt gondoljuk, hogy a cseperedő gyermekeket legjobban a meséken keresztül szólíthatjuk meg, ezért legfiatalabb olvasóink részére számos izgalmas és tanító jellegű, tudatosságra nevelő mesekönyvet tervezünk megjelentetni.

Meggyőződésünk, hogy odafigyeléssel, egymás és a természet felé fordulással, összefogással – akár apró lépésekben is -, mindannyian tehetünk azért, hogy Földünk és közvetlen életterünk jobb hely legyen.

Kiemelt témáink:

környezetvédelem, humánökológia, egészség, környezettudatos életmód, hulladékcsökkentés, ökológiai lábnyom csökkentése, társadalmi összefogás, mesék a fenntarthatóságról.